fbpx

Sa dolaskom proleća, potreban je period prilagodjavanja našeg organizma, pa nije čudno što to traži i naša koža. Prvo na šta pomislimo jeste – hidratacija!

Sprečiti gubitak vode i onaj subjektivni osećaj suvoće i zategnutosti kože posle dugog zimskog perioda, predstavlja prioritet kada je reč o nezi kože. Ali često zaboravimo na jako bitan deo nege – odstranjivanje nečistoće i mrtvog sloja ćelija sa površine kože kako bi omogućili bolje prodiranje hidratatnih krema.

Zašto je sada pravo vreme za to?

Kada skidamo površinski sloj ćelija koža postaje izuzetno osetljiva na UV zrake, zato je leti jako tesko u potpunosti je zaštiti je od štetnih sunčevih zraka. Ako imate neke od problema kao što su akne ili ožiljci od akni, duboke ili pliće bore, fleke ili pigmentacije od sunca, takozvani „ fotoejdžing“, sada je najbolje vreme tretirati te probleme i pripremiti kožu za letnji period.

Jedan od najpopularnijh tretmana kojim postižemo efekat „nove“ kože je dijamantska mikrodermoabrazija, koji možete probati u našem centru u okviru Regenerativnog tretmana.

Kako izgleda Dijamantska mikrodermoabrazija?

Tretman se vrši pomoću sonde koja na svom vrhu ima čestice dijamanata, njima se postiže fino brušenje kože i uklanjanje nečistoća, a pomoću vakuma se postiže bolja cirkulacija , stimulacija ćelija za produkciju kolagena i elastina u dubljim slojevima. Na osnovu toga neposredno nakon tretmana koža je blago crvena, ali vidno glatka i sjajna. Već posle prvog tretmana ten je ujednačen, nepravilnosti na koži kao i proširene pore su vidljivo manje. Broj tretmana zavisi od tipa kože ali uglavnom je potrebno od 4 do 6 tretmana na 7 dana. Sam tretman je potpuno bezbolan, a nakon procedure potrebno je nanositi kreme za zaštitnim faktorom od sunčevog zračenja.

Da li postoje kontraindikacije za mikrodermoabraziju?

Treba biti obazriv kada je ova nehirurška metoda podmlađivanja u pitanju. Mikrodermoabraziju treba izbegavati u slučaju herpesne infekcije, prisustva bradavica i otvorenih rana na koži, karcinoma kože, nekontrolisanog dijabetesa, ekcema i različitih vaskularnih lezija. Diskutabilna je i upotreba preparata sa vitaminom A kao i preparata za hemijsku eksfolijaciju u toku trajanja tretmana.

Autor: dr Iva Obradović

Cacao Epil Center

Pin It on Pinterest