fbpx

Urasla dlaka može biti sasvim banalan problem, ali može dovesti i do ne samo estetskog, već i medicinskog problema.

Može nastati u bilo kom periodu nakon puberteta i obično zahvata bikini regiju, pazuh, noge kod žena ili predeo vrata, brade ili glutealnu regiju kod muškarca. Posebno je problem kod osoba koje imaju deblje, jače i kovrdžave dlake i kod kojih nakon urastanja ostaju ružni ožiljci ili fleke.

Još jedan, iako ne tako redak problem urasle dlake, je i pilonidalni sinus. Sinus Pylonidalis predstavlja inficirani kanal ili šupljinu koja se proteže od površine kože, u dubinu, kroz potkožno tkivo, mišiće, nekada čak do trtične kosti. Češće se javlja u muškoj populaciji u periodu od 20 do 40 godine života.

Sedalni način života, pojačana maljavost, gusta i gruba dlaka, kao i hronični stres su samo neki od faktora rizika koji povećavaju mogućnost infekcije ovog kanala i nastanka simptomatske bolesti. Tokom vremena, upale pilonidalnog sinusa su sve češći, samim tim i ponovljene hirurške intervencije, koje nisu nimalo prijatne. Da biste izbegli ponavljanje ovog bolnog procesa, koža na ovom mestu mora biti glatka i bez dlaka.

Naš savet kao najbolje rešenje za ovaj problem je laserska epilacija. Naš centar poseduje diodni laser poslednje generacije sa tri talasne dužine (755nm~808nm~1064nm), koji tretira sve tipove kože i boje dlačica. Ova metoda je najbolji izbor svakog savremenog muškarca, koji želi da se na veoma komforan, bezbedan i brz način reši problema uraslih dlaka i jedna je od najvažnijih procedura u postoperativnom periodu kada je reč o sinusu pylonidalisu.

Laserska epilacija diodnim laserom je rešenje za sva vremena, najmanje bolna, a najefikasnija i brza.

Autor: dr Jovana Todorović

Cacao Epil Center

Pin It on Pinterest